Печени картофи с бекон

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
25/04/2019
"Един поглед ще е достатъчен, за да разберете, че е време да зарежете проклетата диета и да се отдадете на кулинарни удоволствия "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 522
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • картофи 7 - 8 бр. средна големина
  • бекон - 200 г сурово пушен
  • пресен чесън - 2 стръка
  • заквасена сметана - 200 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се поставят в тенджера с подсолена вода и се варят до готовност. В никакъв случай обаче не трябва да се преваряват.

През това време в купа се нарязва и счуква пресният чесън. Нарязва се на ситно копър и се прибавя заквасената сметана.

Сместа се разбърква и овкусява със сол на вкус и смлян черен пипер. Всеки сварен картоф се обелва и намазва от всички страни хубаво със сметановата паста.

След това около картофите се увиват тънки лентички бекон. За да не се развие беконът при печенето, може да се забоде с клечки за зъби.

Картофите се подреждат в намазнена тавичка и се пекат във фурна на 180 градуса, докато порозовеят и получат приятен загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Admin
Admin
25.04.2019 11:50
Изглеждат невероятно, само от снимката огладнях :)
1
0