Начин на приготвяне
Беконът се подрежда ветрилообразно в дълбока кръгла тава без ребра, но така че част от него да излиза извън формата, около половината парче.
По средата на дъното се поставят още няколко нарязани парчета, за да се изпълни докрай.
Картофите се почистват и нарязват през мандолина на фини шайби.
Подреждат се застъпени върху бекона. Подправят се със сол, прясно смлян черен пипер и червен пипер.
Отгоре върху тях се посипва част от кашкавала, като леко се притиска.
Върху него се подреждат парчета шайби шунка.
Следват шайби картофи, подправките, настърган кашкавал и отново шунка, до изчерпване на продуктите.
Най-накрая отгоре по диагонал се подреждат няколко филийки бекон, за завършек.
Външните парчета бекон от формата се прибират навътре, така че отгоре да остане само бекон.
Отгоре се поставя дъното на тортена форма, притиска се.
Пече се на 190 градуса за около 1 час.
Изваждат се печените картофи от фурната, охлаждат се за около 15 минути и се обръщат в сервизна чиния.
Печените картофи в бекон са много вкусни.