Печени картофи с бекон

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печени картофи с бекон
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
25/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Един поглед ще е достатъчен, за да разберете, че е време да зарежете проклетата диета и да се отдадете на кулинарни удоволствия"

Необходими Продукти

  • картофи 7 - 8 бр. средна големина
  • бекон - 200 г сурово пушен
  • пресен чесън - 2 стръка
  • заквасена сметана - 200 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се поставят в тенджера с подсолена вода и се варят до готовност. В никакъв случай обаче не трябва да се преваряват.

През това време в купа се нарязва и счуква пресният чесън. Нарязва се на ситно копър и се прибавя заквасената сметана.

Сместа се разбърква и овкусява със сол на вкус и смлян черен пипер. Всеки сварен картоф се обелва и намазва от всички страни хубаво със сметановата паста.

След това около картофите се увиват тънки лентички бекон. За да не се развие беконът при печенето, може да се забоде с клечки за зъби.

Картофите се подреждат в намазнена тавичка и се пекат във фурна на 180 градуса, докато порозовеят и получат приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
не става за нищо
23.10.2022 21:30
Admin
Admin
Изглеждат невероятно, само от снимката огладнях :)
25.04.2019 11:50
1