Начин на приготвяне
В дълбока салатена купа се настъргват изброените продукти на пластове като се започва се с картофите. Поръсват се със Салатената ръсеница на Picantina.
Следва ред краставички.Те се покриват с майонезата, разбита с киселото мляко.
Върху него се настъргват варените яйца и се подправят с пикантината. Отново ред с картофи, подправени с ръсеницата.
Следва сиренето и отгоре се излива останалата майонеза. По желание може да се завърши с пласт настърган кашкавал и тогава да се украси тематично.
Салатата се украсява по желание и е хубаво да престои в хладилника поне час-два преди поднасяне.
Приятен апетит!
* Посочените количества на продуктите са ориентировъчни, може да ги намалите или увеличите според вашите вкусови предпочитания!
* Вместо майонеза може да се използва цедено кисело мляко, разбъркано с 2-3 с.л. майонеза.
Опитай и другите ни рецепти за яйчена салата, яйчена разядки или тези пълнени яйца.
Коментари