Бърза и свежа салата с левурда и маслини

ПетяПетяГотвач128451543
05/05/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелениите се измиват хубаво и се оставят да се отцедят добре. След което марулята, левурдата, лука, чесъна и подправките се нарязват на дребно.

Слагат се в подходяща купа, посоляват се и леко се претриват - пускат сока си и салатата става по-вкусна.

Добавят се измитите и нарязани на едри кубчета краставици и маслините.

Салатата се овкусява със зехтина, оцета и още сол, ако е необходимо, и се разбърква добре.

Може да се консумира или като мезе за изстудена чашка ракийка или като гарнитура към основното ястие.

Да ви е вкусно!

Забележка: Ако салатата не се консумира веднага не е желателно зелениите да се претриват със сол.

Просто нарежете всички продукти, разбъркайте ги и ги полейте със зехтина и оцета и приберете в хладилника.

Когато дойде времето за поднасяне на салатата, тогава посолете и леко разбъркайте.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар