Начин на приготвяне
Откъсваме по 10 листа от 3 те вида свежи пролетни салати. Старателно ги измиваме и нарязваме на лентички.
Към тях прибавяме измити и нарязани на ситно - пресния лук, руколата и магданоза. Откъсваме жълтите листенца от около 10 цветчета радика / глухарчета и поръсваме салатата.
Овкусяваме шарената салата със здравословното нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло – шарлан около 1 с.л. и домашен ябълков оцет, половин ч.л. фино смляна хималайска сол (на вкус) и 1 к.л. кафява тръстикова кристална захар.
Разбъркваме старателно, така че изцяло да се овкуси. Сипваме готовата зелена салата в голяма дълбока чиния или купа - салатиера.
Украсяваме със свежите пролетни цветя – маргаритки, цветчета от цъфналата рукола и слънчево жълтите цветове на глухарчето (можем да консумираме листенцата на цветята, след като премахнем тичинките).
Поднасяме свежата салата с пролетни цветя за Цветница на празничната трапеза.
Чудно Вкусно!