Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Свежа салата за Цветница

Свежа салата за Цветница

Свежа салата за Цветница
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
13/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"На празничната трапеза задължително трябва да присъства една голяма свежа салата"

Необходими Продукти

  • червена къдрава салата - 10 листа Лоло Росо
  • маруля - 10 листа
  • зелена къдрава салата - 10 листа Лоло Бионда
  • лук - пресен, пера от няколко стръка
  • магданоз - 1/3 връзка без дръжките
  • рукола - 1 шепа листа + 10 цветчета
  • кафява захар - 1 к.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. на вкус
  • ябълков оцет - 1 с.л. на вкус (или Балсамико)
  • шарлан - 1 с.л.
  • радика - 20 цветчета от глухарчета
  • маргаритки - 5 - 6 цветчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Откъсваме по 10 листа от 3 те вида свежи пролетни салати. Старателно ги измиваме и нарязваме на лентички.

Към тях прибавяме измити и нарязани на ситно - пресния лук, руколата и магданоза. Откъсваме жълтите листенца от около 10 цветчета радика / глухарчета и поръсваме салатата.

Овкусяваме шарената салата със здравословното нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло – шарлан около 1 с.л. и домашен ябълков оцет, половин ч.л. фино смляна хималайска сол (на вкус) и 1 к.л. кафява тръстикова кристална захар.

Разбъркваме старателно, така че изцяло да се овкуси. Сипваме готовата зелена салата в голяма дълбока чиния или купа - салатиера.

Украсяваме със свежите пролетни цветя – маргаритки, цветчета от цъфналата рукола и слънчево жълтите цветове на глухарчето (можем да консумираме листенцата на цветята, след като премахнем тичинките).

Поднасяме свежата салата с пролетни цветя за Цветница на празничната трапеза.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: