Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Хайвер от тиквички и орехи

Хайвер от тиквички и орехи

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Хайвер от тиквички и орехи4 / 4
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Долу вилиците от нашите тиквички, като ви харесват, ето ви рецептата - пригответе си сами"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. средно големи
  • червен лук - 1 бр. малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • орехи - 50 г
  • зехтин - 60 - 80 мл Екстра Върджин
  • копър - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от малък 1/2 лимон (или оцет)
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват, не се обелват и се настъргват на едро ренде или в кухненски робот.

Прехвърлят се в касерола, като на дъното се посипва около 2-3 с.л. зехтин.

Поставят се на умерен котлон, да се задушават в собствения си сос, около 20 минути при периодично разбъркване. Сместа трябва да остане основно на мазнина, да няма остатъчна влага.

През това време се смилат на по-едро орехите.

Лукът се настъргва на ситно ренде.

Счуква се скилидата чесън в малко сол и се нарязва на много ситно копърът.

След като тиквичките са готови, се охлаждат за кратко и се прибавят към подправките.

Добавя се зехтин на струйка и лимонов сок на вкус. Разбърква се.

Хайверът се прибира в хладилник, за да се охлади достатъчно.

Поднасят се като предястие, поръсени с малко магданоз и с препечена филийка.

Хайверът от тиквички и орехи е готов.

Източник: Кулинарна работилница, kulinarnarabotilnica.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: