Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Хайвер от тиквички с чесън

Хайвер от тиквички с чесън

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Хайвер от тиквички с чесън1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидка
  • орехи - 100 г
  • маслини - 100 г
  • олио
  • оцет
  • сол
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, обелват и настъргват на едро ренде. Задушаваме ги в малко олио, докато останат на мазнина и ги сваляме от котлона.

Изчакваме да изстинат и към тях прибавяме част от лука (нарязан на дребно), пресования чесън, ситно нарязания копър и счуканите орехи. Разбъркваме добре и овкусяваме с малко оцет.

Поднасяме като студено предястие и украсяваме с маслините, филийки от останалия лук и листенца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: