Начин на приготвяне
Картофите, морковите и яйцата се сваряват по отделно, обелват се и се нарязват на малки кубчета (без две яйца).
Краставичките и грахът от консерва се отцеждат.
Краставичките и обелената кисела ябълка също се нарязват на кубчета.
Всички продукти се смесват, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок.
Към сместа се прибавя майонезата и се разбърква хубаво.
В една кръгла салатиера или няколко по-малки чинии се слагат листа от зелената салата. Върху тях на купчинка (или купчинки) се слага руската салата.
Салатата се украсява по показания на снимката начин - маргаритката се прави от останалите две сварени яйца, нарязани на тънки полумесеци, а жълтъкът - настърган на ситно ренде. Калинката - от чери доматчетата и маслините.
Да ви е вкусно!
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите великденски сладки или тези разкошни десерти за Великден.
Коментари