Лаврак на скара по гръцки

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор40917122082
09/05/2019
"Каним ви на здравословен обяд със специалното участие на негово величество Печен лаврак по гръцки "
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 459
  • Преглеждания за месеца653
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • лаврак - 2 бр. почистени от вътрешности, люспи, но цели
  • сол - 1/2 ч. л
  • черен пипер - щипка
  • зехтин - 100 мл
  • за лимоновия дресинг
  • зехтин - 50 мл
  • лимон - 1 бр. голям
  • риган - щипка сух, но по - добре пресен
  • магданоз - пресен, по желание
  • рукола - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лавраците се измиват и подсушават. Мариноват се със сол, черен пипер и зехтин отвътре и отвън и се оставят минимум 30 минути да отлежат.

Загрейте скарата.

Поставете лавраците да се пекат и от двете страни за по 8-10 минути. Ако рибите са над 400 г, всяка, при печенето завийте с алуминиево фолио, за да не останат сурови.

В купичка поставете прясно изцедения сок от лимона, зехтина и ригана. Разбъркайте с телена бъркалка или с пасатор.

Сервирайте лаврака по гръцки залят с лимоновия дресинг и свеж накълцан магданоз или листенца рукола - по ваше желание.

Гарнитурата не е задължителна, но аз предпочетох да гарнирам лавраците с малко сотирани пресен спанак със чесън и чери доматче.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар