Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия във фолио

Печена скумрия във фолио

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Печена скумрия във фолио
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Скумрия във фолио - хем изключително вкусна, хем няма да нацапате"

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр.
  • лимони - 2 бр.
  • копър - няколко стръка
  • зехтин - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, махнете опашката, главата и извадете вътрешностите. Измийте рибите, посолете и подправете със черен пипер.

Вземете четири листа алуминиево фолио. Намажете всеки един от тях с малко зехтин, вземете един лист, сложете рибата в средата.

Почистете и измийте с четка и гореща вода лимоните. Нарежете ги на тънки колелца, ако има семки ги махнете.

Разтворете леко скумрията, сипете малко зехтин, сложете две три колелца лимон и няколко стръкчета копър, поръсете пак с пипер.

Полейте рибата и отгоре с малко зехтин, завийте четирите страни на фолиото към рибата, така че да я покриете и да се получи форма на пакетче.

Останалите риби пригответе по същия начин. Сложете ги в тава или директно върху металната скара на печката и запечете рибките за 20 минути на 200 градуса.

Поднесете печената риба в чинията заедно с фолиото.

Печената скумрия във фолио е традиционна и много лесна рецепта.

Ако обичаш скумрия, опитай и рецептите ни за скумрия с доматен сос, скумрия на скара или този вкусен рибник със скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
513
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В тава цели стават най добре.
На дъното на тава се слага хартия за печене, скумрията се посолява намазва се със зехтин и лимонов сок, поръсва се с подправки и се нарежда в тава. Отгоре тавата се покрива с алуминиево фолио и се слада във фурната на 200 градиса за 30-40 минути след това се маха фолиото и се пуска фурната на вентилатор на 180 градуса да се зачерви.
07.04.2023 18:52
26
1