Начин на приготвяне
Почистете рибата, махнете опашката, главата и извадете вътрешностите. Измийте рибите, посолете и подправете със черен пипер.
Вземете четири листа алуминиево фолио. Намажете всеки един от тях с малко зехтин, вземете един лист, сложете рибата в средата.
Почистете и измийте с четка и гореща вода лимоните. Нарежете ги на тънки колелца, ако има семки ги махнете.
Разтворете леко скумрията, сипете малко зехтин, сложете две три колелца лимон и няколко стръкчета копър, поръсете пак с пипер.
Полейте рибата и отгоре с малко зехтин, завийте четирите страни на фолиото към рибата, така че да я покриете и да се получи форма на пакетче.
Останалите риби пригответе по същия начин. Сложете ги в тава или директно върху металната скара на печката и запечете рибките за 20 минути на 200 градуса.
Поднесете печената риба в чинията заедно с фолиото.
Печената скумрия във фолио е традиционна и много лесна рецепта.
Ако обичаш скумрия, опитай и рецептите ни за скумрия с доматен сос, скумрия на скара или този вкусен рибник със скумрия.
Коментари
На дъното на тава се слага хартия за печене, скумрията се посолява намазва се със зехтин и лимонов сок, поръсва се с подправки и се нарежда в тава. Отгоре тавата се покрива с алуминиево фолио и се слада във фурната на 200 градиса за 30-40 минути след това се маха фолиото и се пуска фурната на вентилатор на 180 градуса да се зачерви.