Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Лефер по гръцки на скара

Лефер по гръцки на скара

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Лефер по гръцки на скара
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Гърците са несравними в приготвянето на лефер и тази рецепта го доказва още веднъж"

Необходими Продукти

  • лефер - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • пресен розмарин - 2 стръка
  • лимон - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете старателно лефера. Внимателно с остър нож направете разрез през корема и изчистете добре. Главата и перата оставете и не режете.

Измийте под течаща вода.

В корема на всяка риба поставете по две-три резена лимон и един стрък розмарин. Осолете и подправете с черен пипер на вкус. Намажете обилно от всякъде с хубав зехтин.

Оставете рибите да поемат добре ароматите. Нека поседят с подправките поне един час.

Загрейте скарата. Преди да сложите рибите да се пекат, извадете от коремчетата им розмарина и лимона.

Изпечете от двете им страни до хубав загар.

Леферът по гръцки на скара поднесете натюр или с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: