Начин на приготвяне
Лавраците се измиват и подсушават. Мариноват се със сол, черен пипер и зехтин отвътре и отвън и се оставят минимум 30 минути да отлежат.
Загрейте скарата.
Поставете лавраците да се пекат и от двете страни за по 8-10 минути. Ако рибите са над 400 г, всяка, при печенето завийте с алуминиево фолио, за да не останат сурови.
В купичка поставете прясно изцедения сок от лимона, зехтина и ригана. Разбъркайте с телена бъркалка или с пасатор.
Сервирайте лаврака на скара по гръцки залят с лимоновия дресинг и свеж накълцан магданоз или листенца рукола - по ваше желание.
Гарнитурата не е задължителна, но аз предпочетох да гарнирам печената риба с малко сотирани пресен спанак със чесън и чери доматче.
Добър апетит!