Начин на приготвяне
Бисквитите за торта се поставят в кухненски робот и се смилат на ситно.
Кравето масло се разтопява. Смесва се с бисквитите и двете съставки се размесват хубаво. Изсипват се на дъното на тава с отделящи се стени и с ръка се разстилат до получаване на бисквитен блат.
След това в дълбока купа се разбива течната сметана заедно с две с.л. пудра захар. Добавят се заквасената сметана и двете пакетчета крема сирене. Отново се разбива, но този път на ниска степен на миксера.
Половината от натуралния шоколад и половината от билия се нарязват на много ситно. Щом са вече надребнени, се изсипват към сметановата смес и с лъжица всичко се разбърква.
Желатинът се разтваря според указанията върху пакетчето. Добавя се към сметановата смес и се разбърква. Изсипва се върху бисквитеният блат и с помощта на шпатула се разстила равномерно и леко се заглажда парфето.
Накрая се настъргва на едро ренде от двата вида шоколад за украса и сладоледеното парфе се слага във фризер за 8- 9 часа.