Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Сладоледено кафе по италиански

Сладоледено кафе по италиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сладоледено кафе по италиански1 / 2
16/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • ликьор - 2 с.л.
  • кафе - 125 мл еспресо
  • яйца - 5 бр. жълтъци
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се смесват с половината от захарта. Млякото, кафето и останалата захар се кипват и веднага се свалят от котлона.

Горещото мляко се излива в жълтъците и сместа се загрява на котлона, докато се сгъсти, но без да кипва. Сваля се от котлона и се слага в съд с лед, за да изстине.

Добавя се ликьорът и всичко се разбърква. Слага се във фризера за 2 часа. Разбива се с миксер и се слага в хладилника за 20 минути. Сервира се в стъклени чаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: