Начин на приготвяне
Всички необходими продукти за блата разбъркваме в дълбока купа с телена бъркалка, до получаване на хомогенна смес.
В тавичка, намазана с шарлан и набрашнена леко, за да не залепва тестото, изливаме сместа и печем на 180 градуса за около половин час, до получаване на пухкав блат за торта.
За да сме сигурни, че е равномерно изпечен, преди да го извадим от фурната, го проверяваме с дървена клечица, и ако тя е суха - значи блатът е готов.
След като изстине, го нарязваме на квадратни парченца за мини тортички и всяко едно разрязваме на три етажа, за да може от крема да намажем на две нива.
Крема приготвяме изключително бързо и лесно, като всички продукти разбъркваме заедно и разстиламе между блатовете.
Финалната украса е намазване с глазурата отгоре и богато поръсване с кокосовите стърготинки и червените боровинки. По желание може и филирани бадеми за декорация.
Приказното на тези мини кокосови тортички е, че преливат от сладост по детски :)