Начин на приготвяне
Правите си сместа за кекс и я разделяте на 3 - едната бяла, другата само с какао - леко кафява и третата с какао и течен шоколад - най-тъмната и най-сладката.
С лъжици слагате последователно и от трите смеси шахматно в тавичката докато не свърши сместа. Отгоре нахвърляте малко допълнителен течен шоколад и с клечка правите вълнички.
Пече мраморния кекс се 20 мин на предварително загрята фурна на 175°C с вентилатор.
За сладкото от горски плодове в касерола слагаме плодовете и захарта и изчакваме да се редуцира сладкото, докато не оставя чиста следа след минаване с дървена лъжица по дъното на касеролата.
За презентация на моя мраморен кекс с домашно сладко от боровинки и малини добавих малко лимонова кора, листа от мента и сладолед.
Да ви е сладко!