Начин на приготвяне
Поставете фарфалето да се вари в подсолена вода.
Стрийте листата босилек в хаванче до консистенция на паста. Посолете, добавете скилидките чесън и размачкайте отново.
Изстискайте сока от половин лимон и добавете зехтина. Разбъркайте дресинга докато стане хомогенен.
Разрежете чери доматите на половинки, нарежете главата червен лук на тънки полумесеци е поставете в купа. Добавете зелените маслини, почистени от костилките и нарязани на шайби.
Нарежете топчиците бейби моцарела или ги прибавете цели. Отцедете пастата, охладете под студена вода и добавете и нея в салатата.
Залейте с босилеково-лимоновия дресинг и разбъркайте. Гарнирайте с цели листа босилек и сервирайте.
Коментари