Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени чушки с босилеков дресинг

Печени чушки с босилеков дресинг

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печени чушки с босилеков дресинг1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • чушки - 400 г червени (2 бр.) + 2 бр. зелени + 2 бр. жълти
  • зелен лук - 10 стръка
  • чесън - 8 скилидки
  • лук - 400 г кромид (4 малки глави)
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • за дресинга
  • зехтин - 125 мл (1/2 ч.ч.)
  • балсамов оцет - 60 мл (1/4 ч.ч.)
  • чесън - 2 скилидки
  • босилек - 1/3 ч.ч. пресни листа
  • порто - 1 с.л.
  • чили сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната. Почистете чушките от дръжките и семките.

Нарежете ги на парчета и ги смесете в подмазнена тава с останалите продукти.

Печете за около 1 час, без да покривате.

През това време смесете съставките за дресинга и ги разбийте в блендер. Поднесете чушките заляти с ароматния дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: