Точена баница с праз и кисело зеле

24/05/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 180
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете тесто от двойно пресятото брашно, оцета, солта и 300 мл вода и след 30 мин разточете кори – една по-голяма от тавата, втора с диаметър 15-20 см и няколко тънки кори с диаметър 30 см.

Поставете първата кора върху намазаното с олио дъно на тавата, така че краищата ѝ да излизат навън, и я поръсете със сгорещено олио.

Върху нея в средата на тавата сложете кората с диаметър 15-20 см, поръсете я с олио и изсипете плънката за баница, която сте приготвили предварително от ситно нарязаните зеле и праз, задушени с червен пипер в част от олиото.

Поръсете останалите кори с олио, навийте ги на рула, наредете ги около плънката и накрая с долната голяма кора завийте отвсякъде баницата и я надиплете.

Поръсете я с олио и я изпечете в умерено силна фурна, докато порозовее.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар