Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Постна вита баница с праз и кисело зеле

Постна вита баница с праз и кисело зеле

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5415k1k3k3
Постна вита баница с праз и кисело зеле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
21/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Постна баница с кисело зеле и праз - още днес бихме я опитали, а вие?"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 300 г от буркан
  • сол
  • газирана вода - 1/2 ч.ч.
  • кори за баница - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на колелца праза. Запържете го в мазнина. Към него сипете киселото зеле, нарязано, както и 1 ч.ч. вода.

Задушете, овкусете със сол и черен пипер. Сипете олиото и газирана вода. Разбъркайте. Разстелете корите.

На всеки 2 кори поръсвайте от сместа с газираната вода и олиото. В единия край сложете от плънката за баницата с кисело зеле. Навийте на пурички.

В намазнена тава подредете баницата с праз, нагъната на охлювчета, започвайки от центъра. Накрая витата баница се поръсва с газирана вода и олио.

Печете постната вита баница с праз и кисело зеле за 50 минути на 190 градуса. Като е готова, задушете за пет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: