Начин на приготвяне
Омесете тесто от двойно пресятото брашно, оцета, солта и 300 мл вода и след 30 мин разточете кори – една по-голяма от тавата, втора с диаметър 15-20 см и няколко тънки кори с диаметър 30 см.
Поставете първата кора върху намазаното с олио дъно на тавата, така че краищата ѝ да излизат навън, и я поръсете със сгорещено олио.
Върху нея в средата на тавата сложете кората с диаметър 15-20 см, поръсете я с олио и изсипете плънката за баница, която сте приготвили предварително от ситно нарязаните зеле и праз, задушени с червен пипер в част от олиото.
Поръсете останалите кори с олио, навийте ги на рула, наредете ги около плънката и накрая с долната голяма кора завийте отвсякъде баницата и я надиплете.
Поръсете я с олио и я изпечете в умерено силна фурна, докато порозовее.