Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Козуначен Сладкиш»Торта с козунак, нишесте и плодове

Торта с козунак, нишесте и плодове

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5385k1k3k3
Торта с козунак, нишесте и плодове4 / 4
30/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Ако ви се хапва нещо сладичко и имате излишен козунак, познайте - той вече не е излишен"

Необходими Продукти

  • козунак - 1 бр. от 550 г
  • нишесте - 1 п. ванилия
  • нишесте - 1 п. шоколад
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 л.
  • течен шоколад - 300 г
  • банани - 2 бр.
  • череши - 150 г
  • ягоди - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Козунакът се нарязва на филии около 1 см., 1.5 см. дебелина. На дъното на форма за торта се нареждат плътно филиите козунак, като се запълват дупките с по-малки парченца. Блатът от козунак се напоява със 200 мл. от прясното мляко.

Приготвя се нишестето ванилия според указанията на пакета. В моя случай: В касерола се сипват 500 мл. прясно мляко. В купа се изсипва нишестето. Към него се добавят 6 с.л. от прясното мляко и 2 с.л. захар. Разбърква се добре. Към прясното мляко се добавят 2 с.л. захар. Слага се на котлона да заври. След като млякото заври, се отстранява от котлона. Добавя се подготвеното нишесте при непрекъснато разбъркване.

Връща се на слаб котлон и се бърка до сгъстяване. Блатът от козунак се намазва със 150 г от течния шоколад. Единия банан се обелва и нарязва на кръгчета. Нарежда се равномерно върху блата. Изсипва се нишестето. Оставя се в хладилник да стегне.

След като стегне се нарежда втория блат от козунак, който също трябва да е плътен. Напоява се с 200 мл. от прясното мляко. Подготвя се шоколадовото нишесте според указанията на пакета. В моя случай: В касерола се сипва 500 мл. прясно мляко с 1/2 ч.ч. захар. Оставя се да заври.

Нишестето се разтваря в 100 мл. студено мляко. Добавя се към заврялото мляко, като непрекъснато се разбърква до сгъстяване. Вторият блат се намазва с останалия течен шоколад. Вторият банан се обелва и нарязва на кръгчета, нарежда се равномерно върху блата. Изсипва се шоколадовото нишесте и се заравнява отгоре. Оставя се в хладилника да стегне.

Черешите и ягодите се измиват. Когато тортата е напълно стегната се декорира.

В средата се нареждат всички череши. Ягодите се разрязват на филийки, като не се разрязват напълно, за да може да се разперят. Нареждат се разперени около черешите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: