Начин на приготвяне
Ето една идея какво да направите с останалите козунаци от Великден.
Слагаме 700 мл вода на котлона да заври в тенджерка. Прибавяме захарта, за да подсладим. В 100 мл вода в отделна чаша или купичка слагаме вода и в нея разтваряме 1 пакетче нишесте малина, като разбъркваме добре с лъжица, за да се разтвори и стане течно като консистенция без бучици.
Като заври водата, на тънка струя, при непрекъснато бъркане с дървена лъжица, изсипваме нишестето.
Като се сгъсти, дърпаме крема от котлона. Взимаме си козунака и го режем на филии. В тава слагаме на дъното от крема с нишесте и заглаждаме.
Редим филии козунак една до друга, после домашно сладко от сливи, и така редуваме до свършване на продуктите, като завършваме най - отгоре с крем. Смиламе орехи с машинка за мелене на ядки. После поръсваме със смлени орехи козуначената торта. Оставяме да се стегне за 2 часа и режем на парчета. Хапваме със сок.
Торта от стар козунак и нишесте - икономична и бърза торта.