Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Козуначен Сладкиш»Торта от стар козунак и нишесте

Торта от стар козунак и нишесте

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Торта от стар козунак и нишесте
Снимка: Марияна
1 / 2
11/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Идея за оползотворяване на стария козунак - направете си торта с него"

Необходими Продукти

  • нишесте - 1 пакетче Малина
  • захар - 5 с.л.
  • вода - 800 мл
  • орехи - ½ ч.ч. смелени
  • сладко от сливи - 1 малко бурканче
  • козунак - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето една идея какво да направите с останалите козунаци от Великден.

Слагаме 700 мл вода на котлона да заври в тенджерка. Прибавяме захарта, за да подсладим. В 100 мл вода в отделна чаша или купичка слагаме вода и в нея разтваряме 1 пакетче нишесте малина, като разбъркваме добре с лъжица, за да се разтвори и стане течно като консистенция без бучици.

Като заври водата, на тънка струя, при непрекъснато бъркане с дървена лъжица, изсипваме нишестето.

Като се сгъсти, дърпаме крема от котлона. Взимаме си козунака и го режем на филии. В тава слагаме на дъното от крема с нишесте и заглаждаме.

Редим филии козунак една до друга, после домашно сладко от сливи, и така редуваме до свършване на продуктите, като завършваме най - отгоре с крем. Смиламе орехи с машинка за мелене на ядки. После поръсваме със смлени орехи козуначената торта. Оставяме да се стегне за 2 часа и режем на парчета. Хапваме със сок.

Торта от стар козунак и нишесте - икономична и бърза торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: