Начин на приготвяне
В подходяща чиния за основа на салатата сложете нарязана на кубчета обелена краставица. Редувайте с кубчета розов домат и печена капия.
Сложете на върха от половин до една лъжичка сладка царевица от консерва.
Настържете на средно ренде сиренето и след това кашкавала. Нарежете луканката на тънки парчета и заобиколете с тях салатата.
В блендер поставете посочените съставки за магданозеното песто. Полученият сос съхранявайте в стъклен буркан с капачка в хладилник до няколко дни. Полейте с магданозено песто за вкус.
Най-отгоре сложете шайбички от обезкостени маслини.
Яйцето сварете, обелете и разполовете на две. Сложете отстрани на овчарската салата.
Нарежете и добавете един стрък зелен лук.
Да ви е вкусно!
Овчарската салата с луканка и магданозено песто е готова.