Начин на приготвяне
Разтопете течния шоколад и маслото в съд на водна баня или в микровълнова фурна на средна степен.
Разбъркайте добре и оставете да се охлади.
Разбийте с миксер 2 яйца и 2/3 от захарта на пухкав крем. Прибавете към тях шоколадовата смес на тънка струя.
Пресейте брашното с бакпулвера и ванилиите. Прибавете и тях и разбъркайте с шпатула.
В друг съд смесете останалата 1/3 от захарта с крема сиренето и 1 яйце.
Почистете и нарежете кайсиите на четвъртинки.
В правоъгълна форма за кейк, предварително намаслена и набрашнена сложете половината от шоколадовата смес. Отгоре покрийте с бялата смес. Подредете нарязаните кайсии и завършете с останалата шоколадова смес.
Сложете кейка да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 35-40 минути, до суха клечка.
След изпичане оставете кейка напълно да се охлади и едва тогава го извадете от формата.
Добър апетит!
Кейкът с течен шоколад и кайсии е готов.