Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с течен шоколад и кайсии

Кейк с течен шоколад и кайсии

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Кейк с течен шоколад и кайсии
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разбирате, че никога няма да бъдете на диета, защото знаете точно колко вкусен е този Кейк с течен шоколад и кайсии"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • масло - 100 г
  • течен шоколад - 100 г (черен)
  • бакпулвер - 1 ч л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • крема сирене - 125 г
  • кайсии - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете течния шоколад и маслото в съд на водна баня или в микровълнова фурна на средна степен.

Разбъркайте добре и оставете да се охлади.

Разбийте с миксер 2 яйца и 2/3 от захарта на пухкав крем. Прибавете към тях шоколадовата смес на тънка струя.

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилиите. Прибавете и тях и разбъркайте с шпатула.

В друг съд смесете останалата 1/3 от захарта с крема сиренето и 1 яйце.

Почистете и нарежете кайсиите на четвъртинки.

В правоъгълна форма за кейк, предварително намаслена и набрашнена сложете половината от шоколадовата смес. Отгоре покрийте с бялата смес. Подредете нарязаните кайсии и завършете с останалата шоколадова смес.

Сложете кейка да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 35-40 минути, до суха клечка.

След изпичане оставете кейка напълно да се охлади и едва тогава го извадете от формата.

Добър апетит!

Кейкът с течен шоколад и кайсии е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: