Домашен сладолед със сметана, ягоди и банан

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
02/06/2019
"Най-добрата майка е онази, която знае как да зарадва децата си с вкусен домашен сладолед с плодове "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 633
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • течна сметана - 200 мл. 30 % масленост
  • банани - 1 бр. голям узрял сладък
  • ягоди - 1 к.ч. нарязани ситно
  • ягоди - цели за украса
  • мента - или джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим банана, (който трябва да е хубаво узрял, за да предаде сладост на сладоледа), слагаме в купичка и намачкваме хубаво с вилица.

Течната сметана (охладена предварително за няколко часа в хладилник), наливаме в подходяща купа за разбиване. С миксер, отначало на ниски обороти, а после на високи, разбиваме сметаната, докато се сгъсти.

После прибавяме към нея пюрирания банан и с миксера разбиваме да се смесят хомогенно. Прибавяме нарязаните ягоди и вече разбъркваме с шпатула.

Сипваме сладоледената смес в подходяща пластмасова кутийка с капак и слагаме във фризера или камерата на хладилника. След 30 минути изваждаме кутийката и разбъркваме сладоледа с вилица.

Продължаваме така за 30-60 минути да разбъркваме, докато се стегне сладоледът и тогава сервираме. Ако е много замръзнал, оставяме извън фризера, малко да се поразмекне и тогава разпределяме в чашки.

Украсяваме с цели ягоди и свежа мента или джоджен. Който харесва по-сладичко, може да подслади сметаната с няколко лъжички пудра захар.

Формички за сладолед на клечка 6 бр.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Формички за сладолед на клечка 6 бр.
4.50 лв.
Виж ››

Какво е лятото без сладолед? А сладолед без формички? Разнообразете следобеда у дома, приготвяйки вкусен домашен сладолед в 6-те формички за сладолед. Имат дръжки с различни цветове, които ще приковат вниманието на малки и големи.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар