Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Тъмен сос в микровълнова

Тъмен сос в микровълнова

Марио НиколовМарио Николов
Новак
49119138
Тъмен сос в микровълнова1 / 2
06/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
"Залейте любимите свински пържолки с това сосче за още по-неустоим аромат и вкус"

Необходими Продукти

  • краве масло - 25 г (или маргарин)
  • лук - 1 глава
  • брашно - 25 г
  • бульон - 400 мл месен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото заедно с нарязания лук се слага в пластмасова купа, похлупва се и се задушава 2 мин при 600 Вт.

При непрекъснато разбъркване се прибавят брашното, бульонът и доматеното пюре.

Поръсва се със сол и черен пипер, похлупва се и се държи 3 мин при 600 Вт, като се разбърква два–три пъти.

Забележка: Тъмният сос може да се подправи с червено вино, чесън, девесил, босилек, розмарин, или паста от сардели.

ВРЕМЕ: 5 мин

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: