Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тъмен хляб

Тъмен хляб

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Тъмен хляб1 / 3
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ръжено брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. фино бяло
  • мед - 1 ч.ч. тъмен пчелен
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида брашно се пресяват със солта.

Добавят се медът, разтворен в хладкото прясно мляко, и киселото мляко, към което е прибавена содата.

Замесва се меко тесто, което се оставя да престои известно време.

След това се слага в намазана с масло форма и се пече в слаба фурна около 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: