Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Бурито»Домашно бурито със салса и млечен сос

Домашно бурито със салса и млечен сос

МартинМартин
Чирак
33182106
Домашно бурито със салса и млечен сос6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Хич не се чудете, идвайте заедно да опитаме това вкусно домашно бурито, което всеки може да приготви"

Необходими Продукти

  • плоски питки - 8 бр. за бурито
  • зелена салата - 6 - 7 листа Айсберг
  • кайма - 700 г
  • лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • чили - на прах
  • куркума
  • черен пипер
  • За салсата
  • домати - 2 бр.
  • люта чушка - 1 бр.
  • лимон - 1 лимон
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • За млечния сос
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 1 ч.ч.
  • краставици - половин
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме едната глава лук, зелената и червена чушка на кубчета.

На сгорещен тиган ги слагаме, докато омекнат, след което се прибавя каймата на по-бавен огън и се бърка постоянно.

Овкусяваме със сол на вкус, черен пипер, куркума, чили на прах и готвим до готовност.

Салсата я приготвяме, като нарязваме домата и лука на кубчета, а магданозът и лютата чушка - на ситно. Добавяме лимона, като изстискваме сока без семките и сол на вкус.

Млечния сос го правим, като разбъркваме киселото мляко и сметаната в купичка и към тях добавяме краставицата, която е нарязана на ренде. Сол на вкус. Разбъркваме и слагаме малко в хладилника да стегне. Марулята /Айсберга/ нарязваме на лентични.

Всичко ни е готово и започваме да сглобяваме. Върху всяка бурито питка слагаме малко от нарязаната марулка, след което добавяме обърканата кайма със зеленчуци, отгоре слагаме салсата и накрая млечният сос. И вашето бурито е готово.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Румяна Стоянова
Румяна Стоянова
Адски вкусно е! :)) Препоръчвам! :)
08.06.2019 20:36