Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и ги почистваме от дръжките. Разполовяваме всяка тиквичка по дължина.
Слагаме около 1 литър вода в тенджера на котлона и я кипваме. Пускаме разполовените тиквички за 15 минути в кипящата вода и ги изваждаме и отцеждаме.
След като се охладят, ги издълбаваме като лодки. Намазваме тавичка със зехтина и подреждаме вътре издълбаните тиквички.
Вътрешността на тиквичките намачкваме в купа. Посоляваме и добавяме яйцата, кашкавала и моцарелата.
Хубаво смесваме и пълним с тази смес тиквичките.
Запичаме бързите пълнени тиквички на фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златисто.
Сервираме пълнените тиквички с яйца и сирене топли или студени.
В сезона на тиквичките опитайте обезателно и другите ни предложения за пълнени тиквички, рулца от тиквички или тези вкусни разядки с тиквички.
Коментари