Начин на приготвяне
Фурна - 160 градуса;
Форма/тавичка за печене.
Картофите се почистват и нарязват на големи кубчета. Поставят се в тенджера със студена вода и 1 ч.л. сол. Сваряват се за 15 минути. Изцеждат се.
Времето за сваряване се измерва, след като заври водата. Оставят се настрана.
В купа се поставят наситнените розмарин, мащерка, балсамикото и малко зехтин. Разбърква се.
Тавата за печене се поставя заедно с маслото да се сгорещи във фурната. Изважда се и в средата ѝ се изсипват билките, поръсва се с наситнен чесън и сварените картофи, но да са захлупени един върху друг.
Разбърква се с две супени лъжици, разпределят се и се посолява със сол и черен пипер.
Тавата се връща във фурната и се пече на 160 градуса за 30 минути.
След това време се изважда и с пресата за картофи леко се смачква всяко едно парче картоф, да се разпука, но не и да стане на пюре, и се връща във фурната за още 20 минути на 160 градуса.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: една елементарна рецепта за едни много вкусни печени картофи, а те са магически, защото са толкова вкусни, че веднага изчезват още от тавичката.
Магическите картофи на фурна са готови.
Коментари
Това е.