Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Уникални бананови палачинки без брашно

Уникални бананови палачинки без брашно

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Уникални бананови палачинки без брашно4 / 4
13/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Разкошни безглутенови палачинки, които ще ви пленят от първата хапка - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • продукти за 2 палачинки
  • яйца - 1 бр.
  • банани - 1 бр.
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • за гарниране
  • банани
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на 2 от тези уникални палачинки без брашно, са ви нужни само изброените продукти. По желание може да замените кокосовото масло с масло Гхи.

Първата стъпка е приготвянето на смес за палачинки, като за целта продуктите се слагат в подходящ съд и се пасират до получаването на хомогенна смес. Ако ви се струва, че сместа не е достатъчно рядка, може да добавите лъжичка кисело мляко или още малко кокосово масло.

За изпичането на палачинките трябва тиган с незалепващо покритие, който се загрява на средна температура. Идеята е хем палачинките да се изпекат равномерно, хем да имаме време спокойно да оформим самата палачинка.

Когато тиганът се загрее достатъчно, намазваме със силиконова четка малко кокосово масло и изсипваме половината смес. Разстиламе внимателно сместа.

Щом палачинката се запече от долната страна, много внимателно с помощта на шпатула я обръщаме и я изпичаме и от другата страна. Готовите палачинки може да са намажат с малко кокосово масло по желание. Те се покриват с навлажнена кърпа и се оставят за кратко да се задушат.

Бананът се пюрира и към него се добавят нарязаните на малки парченца ягоди. По желание може да овкусите плънката и с няколко капки лимонов сок за по-интензивен вкус. Гарнирате палачинките с тази плодова смес или друго по желание и поднасяте.

Източник: Рецептата е взаимствана от кулинарен YouTube канал Foodie By Alex

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: