Начин на приготвяне
За приготвянето на 2 от тези уникални палачинки без брашно, са ви нужни само изброените продукти. По желание може да замените кокосовото масло с масло Гхи.
Първата стъпка е приготвянето на смес за палачинки, като за целта продуктите се слагат в подходящ съд и се пасират до получаването на хомогенна смес. Ако ви се струва, че сместа не е достатъчно рядка, може да добавите лъжичка кисело мляко или още малко кокосово масло.
За изпичането на палачинките трябва тиган с незалепващо покритие, който се загрява на средна температура. Идеята е хем палачинките да се изпекат равномерно, хем да имаме време спокойно да оформим самата палачинка.
Когато тиганът се загрее достатъчно, намазваме със силиконова четка малко кокосово масло и изсипваме половината смес. Разстиламе внимателно сместа.
Щом палачинката се запече от долната страна, много внимателно с помощта на шпатула я обръщаме и я изпичаме и от другата страна. Готовите палачинки може да са намажат с малко кокосово масло по желание. Те се покриват с навлажнена кърпа и се оставят за кратко да се задушат.
Бананът се пюрира и към него се добавят нарязаните на малки парченца ягоди. По желание може да овкусите плънката и с няколко капки лимонов сок за по-интензивен вкус. Гарнирате палачинките с тази плодова смес или друго по желание и поднасяте.
Източник: Рецептата е взаимствана от кулинарен YouTube канал Foodie By Alex