Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Американски палачинки»Предколеден тиквен пай за всеки празник

Предколеден тиквен пай за всеки празник

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Предколеден тиквен пай за всеки празник
Снимка: Иван Паунов
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Предколеден тиквен пай за всеки празник - важното е да има редовно празници и сладки пайове"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • масло - 175 г меко
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • тиква - 1 Хокаидо около 800 г
  • сметана - 250 мл сладкарска
  • канела - 1 г кафена подправка
  • сол - щипка
  • ванилов екстракт - 5 мл
  • вода - 500 мл
  • захар - 150 г
  • бита сметана - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото и прибавяме захарта. Бъркаме още малко и добавяме яйцето и брашното.

Омесеното тесто, опаковаме във фолио и прибираме в хладилника за 30 мин.

Завираме водата със захарта. Нарязваме тиквата на големи кубчета и я прибавяме към водата.

След 10 мин прецеждаме и пюрираме. Като изстине, добавяме и останалите съставки.

Разточваме тестото на сладкия пай на дебел блат и внимателно го прибавяме към намазнена тавичка с диаметър от 32 см.

Излишната част я изрязваме. Отгоре заливаме пюрираната смес и печем тиквения пай в предварително загрята фурна на 180 °C за 45 мин.

Оставяме след това да се охлади и сервираме предколеден тиквен пай за всеки празник с бита сметана. Да ви е сладко!

Вижте още защо да си хапвате по-често тиква и прочетете за вкусните правила при приготвянето на сладкиши с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: