Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Турско кйомбе (баница за закуска)

Турско кйомбе (баница за закуска)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Турско кйомбе (баница за закуска)
Снимка: Н.Акифова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Кйомбе е турска закуска, вид баница, която са изпичали на дървени пещи. Ние модернизирахме рецептата и я правим във фурната."

Необходими Продукти

  • брашно - 3 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
  • мляко - 1 в.ч.
  • мая - 1 п.к.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • магданоз
  • черен сусам - чюрек оту
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една голяма купа слагаме белтъка на яйцето, маята, млякото, сол и вода и бъркаме с бъркалка.

После поетапно слагаме брашното и бъркаме сместа. Става като тесто за кекс, по-рядка. Не става типично тесто за баница.

Оставяме да втаса един час. Взимаме тава, намазваме я с масло и сипваме половината смес вътре.

Отгоре слагаме сирене, магданоз и кашкавал. Сипваме втория кат, който намазваме с жълтъка на яйцето и пак слагаме сирене, кашкавал, магданоз и поръсваме с (чюрек оту) черен сусам и печен 25 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: