Начин на приготвяне
Тази бърза закуска по нищо не отстъпва като вид и вкусови качества.
Питателна, здравословна, чудесно влиза в менюто и като сандвич за училище.
Приготвям форма за мъфини, която намазвам добре с отпуснато на стайна температура масло.
С точилка разточвам филийката, докато преценя, че се е изтънила достатъчно.
С помощта на ринг /по-голям/ изрязвам кръг, който поставям внимателно във формата като дъно на кошничка. Нарязвам чушката на парченца, които разделям на 6 порции. Всяка една от тях разпределям на дъното на кошничката от хляб. Следват по две филета от бекона /шунката/, разположени на кръст.
Върху тях чуквам яйцето. Запичам закуската в предварително загрята фурна на 180 до готовността на яйцето според желанието ни то да е рохко или добре сварено.
Изваждайки формата за мъфини от фурната, поръсвам от кашкавала и той се разтапя от температурата на яйцето.
Добър вариант за нещо различно, което да привлече вниманието най-вече на малчуганите като закуска за училище.
Вариантите зависят от нашата креативност поради това, че продуктите могат да се променят според вкусовете на семейството.