Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена сьомга с лучена салата

Печена сьомга с лучена салата

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Печена сьомга с лучена салата
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
21/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектната комбинация - сьомга и ароматна гарнитура, която да подчертае вкуса ѝ"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - - 800 г, най - добре дива
  • зехтин - 2 с.л. студенопресован
  • лук - - 3 глави каба
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - - 2
  • маслини - - 20 натурални
  • сушени зеленчуци - - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Проверете и почистете филето от сьомга от евентуално останали кости.

Оформете 4 порции, посолете ги, поръсете със сушени зеленчуци и овкусете със сока на единият лимон.

Изпечете ги върху силно загрята скара по около 30 сек от всяка страна или както ви харесва.

Нарежете лука на полумесеци, посолете и леко омачкайте. Добавете зехтин, лимонов сок, нарязан магданоз и маслини.

Когато сервирате сьомгата на тиган, не забравяйте чаша добре охладено сухо бяло вино или може би розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: