Начин на приготвяне
Размийте майте в 1 с.л. захар и леко затопленото прясно мляко. Отделете 2-3 с.л. мляко за намазване. Добавете останалата захар, брашното, солта и маста. Последно сложете стафидите и замесете меко тесто.
Готовото тесто се прибира в найлонов плик, някъде на топло за около 1 1/2 час /докато тестото удвои обема си/.
Разделете тестото на 5-6 топки. Разточете ги на кръгли топки /12-15 см диаметър/ и дебелина 1 - 1.5 см. Наредете ги в предварително намазнена тава или хартия за печене, покрийте ги с фолио и ги оставете 40 минути за да втасат повторно.
Намажете питките с мляко и печете 20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Когато добият златистокафяв цвят са готови.
Може да ги разрежете на две преди сервиране и да намажете половинките с масло.