Начин на приготвяне
Всички продукти да са на стайна температура поне за час. В голяма и дълбока купа прибавете киселото мляко и загасете содата за хляб в него, разбъркайте докато млякото бухне. Добавете солта и натрошеното на по-едро сирене.
Прибавяйте на части от пресятото брашно, щом тестото спре да се лепи по пръстите спирате да месите. От него оформете топки по-големи от яйце, наредете ги в намазана с олио тава на малко разстояние едно от друго.
В средата на всяко топче направете малка дупка (не до долу) и поставете малко кубче масло. Поставете тавата в студена фурна и включете на 180 градуса, печете до златист цвят.
Забележка: Така поставени в студена фурна, по време на постепенното нагряване на фурната, содените питки имат възможността да се надигат постепенно и същевременно изпичат бавно. Да ви е сладко!
Коментари
Помощ.