Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Бързи содени питки

Бързи содени питки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бързи содени питки
Снимка: Мария Симова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Ето една вкусна идея за закуска, от която може веднага да се възползвате"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • сирене - 200 г
  • брашно - за меко тесто
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти да са на стайна температура поне за час. В голяма и дълбока купа прибавете киселото мляко и загасете содата за хляб в него, разбъркайте докато млякото бухне. Добавете солта и натрошеното на по-едро сирене.

Прибавяйте на части от пресятото брашно, щом тестото спре да се лепи по пръстите спирате да месите. От него оформете топки по-големи от яйце, наредете ги в намазана с олио тава на малко разстояние едно от друго.

В средата на всяко топче направете малка дупка (не до долу) и поставете малко кубче масло. Поставете тавата в студена фурна и включете на 180 градуса, печете до златист цвят.

Забележка: Така поставени в студена фурна, по време на постепенното нагряване на фурната, содените питки имат възможността да се надигат постепенно и същевременно изпичат бавно. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте, чудесна рецепта. Всичко спазих, но имам нужда от помощ. Докато се печаха бяха бухнали, на което много се радвах.После като ги извадих спаднаха. Нямаше нищо общо с вашата снимка реклама.
Помощ.
05.01.2024 20:14
Анонимен
Анонимен
Колко брашно?
01.06.2022 12:05
2
1
Покажи всички подкоментари