Начин на приготвяне
Настъргваме тиквичката и я оставяме да се отцежда.
Карамелизираме малко захар във формичките за крем карамел и докато се охлаждат разбъркваме хубаво в дълбока купа яйцата, кафявата захар, ванилията и прясното краве мляко.
Добавяме старателно отцедената и изстискана тиквичка към сместа и разпределяме по шоличките, без да ги препълваме.
На водна баня в голяма тава с вода ги печем на 250 градуса за около 40-50 минути до готовност.
Поднасяме обърнати, с овалната страна нагоре. Може да се приготви и двойна доза - с 1 л прясно мляко, 2-3 бр. тиквички, 1 ч.ч. кафява захар (голяма 300 г), ванилия и 5-6 бр. яйца.
Интересен летен крем карамел с тиквички - за една разнообразна следобна закуска!
Чудно Вкусно!