Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Мексикански крем карамел

Мексикански крем карамел

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Мексикански крем карамел1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • захар - 275 г
  • прясно мляко - 1 л (4 ч.ч.)
  • яйца - 6 бр. леко разбити
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. За карамела разтопете 115 г (1/2 ч.ч.) от захарта в малък тиган с дебело дъно. Бъркайте, докато започне да покафенява. След това продължете да нагрявате, докато се получи карамел с приятен кафяв цвят. Успоредно с това загрейте в микровълновата 6 малки форми за крем карамел.

Бързо разпределете карамела в почти горещите купички и разстелете соса по дъното. Обърнете купичките с отвора надолу върху кухненска хартия.

Загрейте млякото в подходящ съд точно до точката преди кипене. Прехвърлете го в кана и оставете да се охлади.

Разбийте яйцата с останалата захар. В тях добавете охладеното мляко, ванилията и солта. Добре разбийте и разпределете сместа в чашките.

Те се подреждат в дълбока тава, пълна с вода до половината от височината им. Сложете крем карамела да се пече за 40 минути или докато забоден нож в средата излиза чист.

Готовият крем карамел се оставя да изстине и после се охлажда в хладилник за няколко чаша.

При поднасяне прокарайте тънък нож по стените на формите и обърнете крем карамела в чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Готвача
Готвача
Нищо мексиканско.Нашенки крем карамел.
29.09.2014 18:33
2
1
Аз
Аз
А защо мексикански? Какво му е мексиканското, или е по-добре да се нарече по-изкилиферчено, че да сме по-модерни?!
09.09.2014 15:58
2
1
ИВЕТ
ИВЕТ
Защо мексикански? Обикновен крем карамел няма нищо по различно от този, който правя от години.
04.09.2014 13:45
2