Разядка с патладжан и крема сирене

23/06/2019
"За когато имате една бутилка бяло вино и повод да се съберете с приятели "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 243
  • Преглеждания за месеца2445
  • Преглеждания за седмицата801
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 бр. голям (450 г.)
  • крема сирене - 150 г тип Филаделфия
  • чесън - 1 скилидка
  • табаско - 2 капки
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • оцет - 1 ч.л. (или лимонов сок)
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжана, намажете го със зехтин и го поставете в тавичка с разреза надолу. Може да покриете дъното на тавата със алуминиево фолио или хартия за печене, за да не залепне, за всеки случай.

Изпечете на 200 градуса за около 25-30 минути. Може да опитате, като боднете с вилица, ако влиза свободно, е готов.

Обелете зеленчука от кората, а сочната сърцевина оставете върху два пласта кухненска хартия, за да се отцеди водата от него.

След като патладжанът изстине напълно, сложете го в съд заедно с крема сиренето, чесъна, нарязан на парченца, лютият сос Табаско, черният пипер, оцета и малко сол.

Пасирайте разядката до съвършена гладкост и доовкусете по ваше предпочитание с още сол, пипер или лют сос.

Поднесете разядката с патладжан с препечени филийки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар