Начин на приготвяне
Нарежете патладжаните по дължина на филии с дебелина около 0. 5 см, посолете ги със сол и ги поставете в гевгир, за да се отцеди горчивият сок.
Нагрейте на котлона грил тиган, намажете го с мазнина и изпечете патладжаните от двете страни.
В купа сложете крема сиренето и го намачкайте с вилица.
Добавете рибата тон и внимателно разбъркайте, ако е много гъсто, разредете със соса от рибата.
Към получената смес добавете настъргана лимонова кора, няколко капки от лимоновия сок, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, ако е необходимо.
С помощта на супена лъжица, сложете от сместа в края на патладжановата филика и я навийте на руло.
Така навийте и останалите патладжанови филии.
Подредете рулцата в подходяща чиния, завийте ги със стреч фолио, за да не изсъхнат и ги оставете за около половин час на хладно, за да се стегнат, след което ги хапнете и им се насладете!
Рулцата с патладжан, крема сирене и риба тон са много вкусни.