Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с патладжан и крема сирене

Разядка с патладжан и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Разядка с патладжан и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За когато имате една бутилка бяло вино и повод да се съберете с приятели"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. голям (450 г.)
  • крема сирене - 150 г тип Филаделфия
  • чесън - 1 скилидка
  • табаско - 2 капки
  • черен пипер - 2 щипки, прясно смлян
  • оцет - 1 ч.л. (или лимонов сок)
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжана, намажете го със зехтин и го поставете в тавичка с разреза надолу. Може да покриете дъното на тавата със алуминиево фолио или хартия за печене, за да не залепне, за всеки случай.

Изпечете на 200 градуса за около 25-30 минути. Може да опитате, като боднете с вилица, ако влиза свободно, е готов.

Обелете зеленчука от кората, а сочната сърцевина оставете върху два пласта кухненска хартия, за да се отцеди водата от него.

След като патладжанът изстине напълно, сложете го в съд заедно с крема сиренето, чесъна, нарязан на парченца, лютият сос Табаско, черният пипер, оцета и малко сол.

Пасирайте разядката до съвършена гладкост и доовкусете по ваше предпочитание с още сол, пипер или лют сос.

Поднесете разядката с патладжан с препечени филийки.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: