Начин на приготвяне
Разполовете патладжана, намажете го със зехтин и го поставете в тавичка с разреза надолу. Може да покриете дъното на тавата със алуминиево фолио или хартия за печене, за да не залепне, за всеки случай.
Изпечете на 200 градуса за около 25-30 минути. Може да опитате, като боднете с вилица, ако влиза свободно, е готов.
Обелете зеленчука от кората, а сочната сърцевина оставете върху два пласта кухненска хартия, за да се отцеди водата от него.
След като патладжанът изстине напълно, сложете го в съд заедно с крема сиренето, чесъна, нарязан на парченца, лютият сос Табаско, черният пипер, оцета и малко сол.
Пасирайте разядката до съвършена гладкост и доовкусете по ваше предпочитание с още сол, пипер или лют сос.
Поднесете разядката с патладжан с препечени филийки.
Добър апетит!