Начин на приготвяне
Захарта и 250 вода се поставят в касерола на умерен котлон, като се разбърква, за да се стопи захарта. Не е необходимо да завира, а само да се стопи захарта.
Сваля се от котлона и се изсипва в дълбока купа, охлажда се до стайна температура.
Прибавят се листата мента и липовите листа и започват внимателно да се счукват с дървено чукало, за да може да освободят ароматите си. Покрива се със свежо фолио и се оставя в хладилник за 2-3 часа, може и за 1 нощ.
След това течността се прецежда и се изсипва в дълбока кана. Изстискват се лимоните и се добавят през цедка и се налива 1500 мл вода.
Прехвърля се в хладилник за няколко часа.
Безалкохолното Мохито се сервира се във висока чаша с 2 -3 дълги стръкове свежа мента и лед.
Източник: Cucinare E`COME Amare