Начин на приготвяне
В жегите кой не обича сладолед? Купешкият обаче, колкото и да е вкусен, е бъкан с какво ли не. Предлагам лесна и много вкусна рецепта за любителите на сладоледеното изкушение, които спазвам нисковъглехидратен режим на хранене.
В малката чаша на нутриблендер сложете фъстъченото масло, кашкавалената извара, каймак от домашно кисело мляко и мед.
В случай че не разполагате или не харесвате извара, заменете с крема сирене например. Ако не разполагате с каймак, добавете кисело мляко с висока масленост. Меда може да замените с еритритол, стевия или петмез по ваш вкус.
Блендирайте за секунди.
Изсипете сместа в подходяща купичка и сложете във фризера за около час.
Гарнирайте йогурт сладоледа както ви харесва - с ягоди, малини, къпини, боровинки, шоколад, ядки, канела.
Да ви е сладко!