Бисквитена торта с домашен крем и течен шоколад

Мария СимоваМария СимоваГуру107956102713
28/06/2019
"Страстните почитатели на тортите направо да си вадят лист и химикалка и да записват "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 862
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата136
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • бисквити - 450 г за торта
  • за крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • нишесте - 3 с.л. с връх
  • масло - 150 г
  • течен шоколад - 380 г
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, в купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавете нишестето и 100 мл от прясното студено мляко и разбъркайте до гладка смес.

В тенджера поставете останалото мляко да заври, след като zагрее при непрекъснато бъркане, прибавете яйчената смес, варите до сгъстяване.

Сипете готовия крем в стъклена купа, завийте плътно крема със стреч фолио и оставете настрани за няколко часа да се охлади напълно.

В купа прибавете мекото масло нарязано на парчета и разбъркайте с миксера до гладка смес. Към него прибавете изстиналия крем на части при непрекъснато бъркане, до получаване на нежен и гладък крем.

Намажете поднос с 2-3 лъжици от крема, това се прави за да залепне първият ред бисквити. Редувайте ред бисквити, ред крем, а върху крема разпределете с лъжичка част от течния шоколад, до изчерпване на бисквитите, накрая завършвате с крем.

Оставете бисквитената торта за 3-4 часа да попие от крема.

Ако са ви останали бисквити, смелете няколко в блендер и поръсете тортата с тях отстрани а отгоре поръсете с какао на прах.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#234774
много вкусно
0
0