Начин на приготвяне
В купа разбиваме сметаната с пудрата захар до пухкави връхчета. Постепенно добавяме маскарпонето и крема сиренето до получаване на гладък крем.
На водна баня разтопяваме шоколада с малко водичка до втечняване. Охлаждаме.
Разделяме белия крем на две части. Към едната част прибавяме шоколада и разбъркваме. Към втората част добавяме ванилия и нарязяните на дребно парченца ананас.
Пристъпваме към сглобяване на бисквитената торта.
В дълбока тавичка изсипваме от шоколадовия крем и подреждаме ред от какаовите бисквити, потопени в сиропа от компота. Намазваме с белия крем и подреждаме ред от белите бисквити. Намзваме отново с шоколадов крем, какаови бисквити, крем с ананас, бисквити и завършваме с крем.
Поръсваме обилно с боровинки.
Покриваме със стреч олио и оставяме в хладилника за нощ.
Сервираме в чиния, като гребваме с лъжица за сладолед, за да се получат топки.
Поръсваме с лешници, орехи и филиран бял шоколад. Гарнираме с ягоди, малини и къпини.
Бисквитената торта с маскарпоне, течен шоколад и плодове е чудна.